luni, 25 aprilie 2011

Copiii din Glodeanu, la emisiunea "În premieră", Antena3



Un material realizat de Alina Prodan și Liviu Dochița

13 comentarii:

  1. Am urmărit acest reportaj,al dnei Carmen Avram, care m-a impresionat profund.Nu este posibil ca într-o societate europeană, care se pretinde relativ bogată și civilizată, să mai existe astfel de cazuri.Ceea ce este și mai trist este faptul că ei nu sunt singirii.Mai sunt mii de astfel de cazuri.Cine îi poate ajuta?Copiii nu au nici o vină pentru greutățile vieții noastre!De ce trebuie să sufere?Dumnezeu să vă binecuvânteze în această misiune!Am văzut si adresele dvoastră de internt și nr de telefon ca să vă trimit si eu, din puținul meu,pentru a ajuta acești copii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim frumos pentru atenţia pe care o acordaţi acestor copii. Dumnezeu să vă păzească şi să vă răsplătească pentru mărinimia de care daţi dovadă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc ca ati dat dovada de compasiune si interes fata de soarta acestor copii. Ma alatur si eu voua in incercarea de a le face o viata mai buna si mai fericita. va multumesc ca ati aratat lumii ce insemna cu adevarat durere si nefericire, pentru ca astfel noi, cei mai ajutati de soarta sa intelegem inca o data cat de minunat este darul Domnului catre noi si sa il apreciem cum se cuvine , si chiar sa mai rupem din ce avem noi insine prea mult si sa ne ajutam fratii. Va multumesc ca mi-ati deschis ochii.
    Ii voi ajuta cum voi putea de mult. Cel mai important este sa fim uniti si sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea putere de munca, sanatate si vointa sa putem dezvolta acest program.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai am o intrebare.Am ezitat o zi si o noapte daca sa pun aceasta intrebare.
    Totusi: am inteles ca aceste cazuri au aparut in media.
    Eu am descoperit intamplator ieri acest film pe internet.

    Dupa aparitia in media, s-a sesizat vreo autoritate (deci nu oameni simplii, parinti, telespectatori) ,este clar ca protectia sociala, protectia copilului este inca in opinci in Romania, nici macar in slapi, dar totusi, s-a sesizat vreo autoritate, nu exista nici un organ competent in tara Romaneasca care sa faca ce trebuie facut? In cazul primilor 2 copii, se poate face mult blablabla, eu nu stiu cazul de aproape dar din ce se vede pe film...oricate pareri, discutii, emotii, lacrimi, realitatea este ca exista (oricat ar fii o societate de bogata) oameni care nu sunt! (psihic) in masura sa aiba grija unor copii! nu exista chiar nimeni! nici o oragaznizatie care sa faca ce trebuie facut si sa ia acesti 2 copii chinuiti , flamanzi si foarte bolnavi cred( dupa cum se vede in film) din acea familie neajutorata?
    Nu exista chiar deloc niste LEGI in Romania? asta este intrebarea mea.
    Pana unde trebuie sa mearga absurdul! pentru a se face ceva concret! si anume ce trebuie facut?

    Deci, s-a sesizat vreo institutie in tara in ceea ce priveste primii doi copii? Pentru ca la mijloc este mai mult decat saracie!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim

    Dragostea şi rugăciunea sunt "armele" cu care putem duce la capăt proiectul pe care l-am început. Acolo unde este rugăciune totul este posibil. Eu cred că a fost voia lui Dumnezeu ca povestea acestor copii să fie cunoscută şi în acest fel ei să fie ajutaţi.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alina

    Credeţi sau nu m-am gândit mult la soluţii pentru prima familie care apare în material. Ştiu, cel mai simplu ar fi să iei copiii de lângă mamă. Aşa am gândit şi eu la început. Dar în ochii acelei mame eu am văzut dragoste. Dragoste pentru copii şi o frică teribilă că i-ar putea pierde. În faţa lui Dumnezeu nu ştiu deocamdată cum este mai bine să acţionăm. M-am gândit la două variante. Prima şi cred cea mai bună soluţie după mine ar fi să susţinem din sponsorizări plata unui femei din sat care să vadă de aceşti copii. A doua ar fi ca mama, cu tot cu copii să fie dusă într-un centru specializat. Dacă se va face cantina sunt sigură că aceşti copii vor fi hrăniţi. Mai rămân problemele legate de educaţie, atenţie etc. Răspunsul la întrebarea dumneavoastră este da. A trecut cineva pe acolo. Dacă vedeţi o altă soluţie pentru aceşti copii o primim cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am scris un mesaj care s-a pierdut cred la postare.Nu il reiau.
    Da, trebuie facut totul pentru acesti copii si trebuie facut orice pentru a fii salvata viata primilor 2 copii care apar in film.Din ce reiese din filmul scurt acelor copii le este pusa in pericol viata.
    Da.
    Va felicit pentru ceea ce ati adus in atentia publicului.
    Parerea mea (si nu trebuie sa aiba vreo valoare este doar inca o parere in plus) este ca acea solutie cu femeia care sa aiba grija de gospodarie si mai trebuie sa si fie platita nu este o solutie realista.De ce? Pentru ca este o solutie de moment, care nu rezolva buba existenta in Romania (si anume lipsa unei protectii reale a unor copii in situatii de astea de viata si de moarte), eu personal nu cred in astfel de solutii.

    Sa nu mai lungesc degeaba , adevarul este ca sunt constienta ca vorbarie multa saracia omului, buna initiativa ati luat si domnul preot multa sanatate si va felicit pentru ceea ce ati adus in atentia publicului.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alina

    Nu am primit alt mesaj de la dumneavoastră. Probabil nu s-a salvat.

    Lucrurile nu sunt bătute în cuie. Căutăm soluţii şi încercăm să alegem cea mai bună variantă pentru ei. Asta e şi intenţia noastră. Să-i ajutăm. Deocamdată copiii sunt mai bine. Mănâncă la o familie în sat şi tot acolo se joacă cu alţi copii. Părintele a primit bănuţi de la cineva şi le va pune geamuri la casă. Cel puţin pentru moment nu mai suferă de foame.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne mie atit de greu sa scriu citeva randuri
    Am trimis si eu cit am putut,dar credetima ca nu am inteles parintii copiilor si nici statul de unde traiesc acesti copii.Macar atita sa aiba mancare.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lyly

    Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru copii. Aceste suflete au nevoie de ajutorul nostru. Dumnezeu să vă aibă în paza sa!

    RăspundețiȘtergere
  11. saracii copii,de ce trebuie sa sufere atat?
    ce durere se vede in ochii lor,neingrijiti,ajutatii,oameni buni si, fiti buni la suflet

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum ani de zile, am facut o excursie cu elevii mei...Am trecut cu autocarul pe langa un sat lipsit de orice urma de civilizatie...Am oprit autocarul sa dam alimentele ce ne erau distribuite pentru calatorie de catre cei din tabata,copiilor care umblau desculti si goi prin bataturi lipsite parca de orice miscare .Nu vazusera in viata lor cum arata un pate, o eugenie si nu avusesera parte de mult timp de o bucata de paine.Nu pot sa va descriu infrigurarea cu care mancau , erau ca o haita de lupi flamanzi pentru care nimic nu mai conta in momentele acelea.Doar faptul ca MANCAU.Este o imagine care ma bantuie de ani buni.Sunt convinsa ca nimic nu s-a schimbat de atunci.Aceleasi chipuri disperate, chircite de foame cronica...Nimeni nu face nimic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă cred. Dacă fiecare am face puțin pentru familiile care se află în dificultate în comunitatea în care trăim lucrurile nu cred că ar mai sta chiar așa. Uneori este suficient să privim în jur să vedem cine are nevoie de ajutor. E așa o bucurie să dăruiești! Mult mai mare chiar decât aceea când primești.

    Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să ne ajute să vedem întotdeauna acea sclipire divină în omul de lângă noi!

    RăspundețiȘtergere