miercuri, 6 aprilie 2011

Copiii din Glodeanu vin la Bucureşti

Copil din Glodeanu, foto Ciprian Sterian, "Observatorul buzoian"

Câţiva dintre copiii din Glodeanu vin la Bucureşti sâmbătă. Au muncit serios zilele acestea ajutaţi de doamnele învăţătoare. Au făcut felicitări şi coşuleţe în care se pot pune ouă frumos încondeiate. Dacă doriţi să-i cunoaşteţi, pe ei, pe dascălii care îi veghează dar şi pe părintele paroh, Marian Tudor care face tot posibilul pentru a găsi soluţii pentru aceste suflete, ca să le scape de sărăcie sunteţi aşteptaţi cu drag la Târgul Naţional al Produselor Ecologice care va avea loc sâmbătă şi duminică (9-10 aprilie) în parcul din curtea Facultăţii de Agronomie (lângă mănăstirea Caşin). Dacă veniţi până acolo puteţi să le aduceţi o jucărie, o ciocolată sau o hăinuţă. Puteţi să le cumpăraţi creaţiile, făcute cu mâinile lor micuţe şi să le oferiţi celor dragi de sărbători. În acest fel faceţi două bucurii, pe de o parte copiilor, pe de altă parte celor pe care îi iubiţi. Copiii din Glodeanu au nevoie de aceşti bănuţi. Pentru rechizite, pentru mâncare şi pentru a acoperi multe alte lipsuri cu care se confruntă în fiecare zi.

Iată câteva dintre felicitările pe care le veţi găsi la târg:

Aici găsiţi comunicatul de presă:

Invitaţie la Târgul Naţional al Produselor Ecologice, Traditionale şi Naturale, (produse in ferme si gospodarii taranesti) din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
"Pentru că luna aprilie este o lună în care trebuie să fim buni şi darnici vă invităm să aduceţi o jucărie sau un lucru de care nu mai aveţi nevoie la Târgul Naţional al Produselor Ecologice şi Tradiţionale. Pe 9 şi 10 aprilie puteţi să cumpăraţi felicitări, coşuri şi alte obiecte realizate de copiii Şcolii din Glodeanu, la un stand care va fi special amenajat în cadrul târgului din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. La târg veţi găsi şi foarte multe bunătăţi care vor fi oferite spre vânzare de gospodarii din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vâlcea.

Facem o invitaţie de suflet, deoarece începând cu 9 aprilie lansăm proiectul "Gândeşte-te la ea sau el". Astfel, o să aflăm povestea unor copiii ce au nevoie de sprijin, nu numai în această perioadă. Avem ocazia de a ne deschide sufletul în faţa aproapelui nostru, pentru a da o şansă fiecăruia. Sunt 32 de suflete din comuna Glodeanu, jud. Buzău, 21 din satul Cârligu Mare, 11 din satele vecine ce s-au născut săraci, dar doresc să arate că îşi doresc şi merită o viaţă mai bună. Se spune că dacă reuşeşti ca într-o viaţă să salvezi măcar un suflet nu ai trăit degeaba. Aşa că vă invităm să le daţi o şansă, să-i răsplătiţi pentru realizările lor, felicitări si alte creaţii făcute cu mâinile lor dibace. Le puteţi alina astfel din lipsuri. Sperăm ca efortul acestor copii ce au în suflet atâta suferinţă să-şi găsească ecou atât printre cumpărătorii de la târg, cât şi printre producători.

Dacă vreţi să aflaţi povestea acestor copii vă invităm să accesaţi http://copiiidinglodeanu.blogspot.com/", a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business. "

Felicitare făcută de copiii din comuna Glodeanu
Vă aşteptăm cu drag!
P.S. Copiii vor fi prezenţi la târg doar sâmbătă. Târgul este deschis între orele 9.00-18.00

9 comentarii:

  1. Pentru copiii sarmani din Glodeanu, noi, fetele de pe DespreCopii, avem in pregatire mai multe pachete, cu hainute, incaltaminte si jucarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. www.razedesperanta.wordpress.com este blogul meu umanitar, contine cazuri umanitare, am pus acolo si link catre blogul vostru.

    Sanatate, incredere si speranta!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim

    Mulțumim frumos! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru ajutorul pe care îl dați acestor copii. Dacă sunteți în București sâmbătă puteți să le aduceți pachetele personal copiilor, pentru că vor fi prezenți la târgul de la Agronomie.

    @Razedesperanță

    Mulțumim pentru mediatizare. Copiii aceștia au nevoie de sprijin. Din partea noastră, a tuturor. Pentru ei salvarea în acest moment înseamnă o cantină socială, unde să aibă măcar o masă pe zi asigurată. Acești copii se pot dezvolta frumos dacă cineva le dă o șansă, dacă ar fi prinși
    într-un program educațional. Într-un centru social ar exista posibilitatea să vină un învățător periodic care să se ocupe de dezvoltarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am pregatit deja un pachet cu hainute pentru 0-4 ani, voiam sa le trimit prin posta. Mi-ar face insa mare placere sa-i cunosc pe copii, poate asa voi reusi mai bine sa-mi dau seama care sunt nevoile lor, nu as vrea ca ajutorul meu sa fie punctual, doar cu aceasta ocazie.
    Am sa fac tot posibilul sa ajung sambata la targ, as vrea sa aduc cu mine si cateva jucarii si carti ( am citit despre Jeny, fetita care isi doreste carti ).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim

    Vă așteptăm cu drag. Voi fi și eu acolo. Și părintele Marian Tudor. Și doamnele învățătoare. Cred că va fi foarte frumos.

    Cred că o să fie și Jeny sâmbătă. Așa mi-a spus părintele. Așa că îi veți putea dărui cărțile personal. Eu chiar mă gândeam că poate de 1 iunie vom lansa un apel pentru a strânge caiete, cărți de povești și rechizite pentru acești copii.

    Vă mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Desi am citit noaptea tarziu,am reusit sa ajungem si noi cu cate ceva pentru acesti copilasi.Ma bucur tare ca v-0am cunoscut pe toti,si regret ca din cauza emotiilor nu am putut sa stam mai mult d evorba,dar data viitoare9sunt sigura ca va fi o data viitoare) vom vorbi mai mul/multe.Numai bine tuturor si Dumnezeu sa va dea sanatate tuturor.Luminita

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumim pentru daruri și pentru că ne-ați fost aproape. Data viitoare vom avea poate un pic mai mult timp să ne cunoaștem.

    Fiecare copil are o poveste care merită știută. Orice eveniment la care participă va fi anunțat pe blog si in acest fel veți afla când puteți să-i revedeți.

    Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. STIMATA DOAMNA NICOLETA TINTEA HRISTOS A INVIAT!
    Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru tot ceea ce ati facut pentru acei minunati si nevinovati copii.
    S-ar putea face mult mai mult si tocmai de aceea va rog daca ati putea fi in continuare alaturi de micuti ca si pana acum.
    Eu si sotul vrem sa punem un afis cu povestea pe scurt si cateva foto in statia de Atlassib din Ravenna (Italia) dar ar fi ideal sa fie pus in fiecare statie; astfel cine are placerea sa stie si sa poata contribui cu ajutorul lui.
    Ideal ar fi insa ca din partea firmei Atlassib sa vina o sponsorizare si anume ca cei din afara care au placerea sa trimita pachete pentru micutii din Glodeanu sa nu se plateasca nimic.
    Pachetele pot fi trimise normal cu chitanta si valoarea sumei care ar trebui incasata, iar in dreptul acesteia sa scrie donatie sau sponsorizare asa fiecare poate verifica sosirea pachetului, iar firma ar putea tine evidenta contabila la suma respectiva. Din cate stiu, firmele care sponsorizeaza sunt scutite de taxe sau ar trece pe cheltuieli...
    Astfel, in afara de banii trimisi de fiecare cat are placerea sa dea, sunt sigura ca ar sosi mult mai multe pachete si am putea trimite si alimente si produse de igiena care costa mult mai putin decat in tara.
    Multumesc anticipat pentru atentia acordata!
    Si sa ne ajute Dumnezeu sa putem face mai mult pentru micuti si nu numai.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti cei care sunteti alaturi de familiile din Glodeanu si altii ca ei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevărat că a Înviat!

    Vă mulţumesc pentru aprecieri. Dumnezeu a făcut totul. Noi am încercat doar să aducem un zâmbet acolo unde este multă suferinţă.

    Vă mulţumesc şi pentru idee. Dacă credeţi că veţi găsi înţelegere la firma Atlassib noi primim cu mare drag orice ajutor.

    Când aveţi vreun semn de la reprezentanţii firmei puteţi să-mi scrieţi un mail pe adresa nicoletatintea@gmail.com

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere